Turnip vant årets T:lab-pris med en løsning som skal redusere gjentatte feil i byggebransjen. T:lab-prisen på 10 000 kroner deles ut hvert år til den beste pitchen på NTNU Entreprenørskole.
Vinneren av årets pris ble studentbedriften Turnip, bestående av Brage Haugli, Elise Anfinsen, Alexandra Marie Høye og Elias Ward Heimdahl. Arrangementet representerer et mangeårig samarbeid som gir studentene unike muligheter til å teste sine ideer, og bygge nettverk med erfarne gründerveiledere og investorer.

Studentene ser stor verdi i samarbeidet
– Vi på Entreprenørskolen (ES) gleder oss veldig til pitchekonkurransen og T:lab-prisen. Studentene ser fram til å bli bedre kjent med menneskene i T:lab, og få muligheten til å pitche, da dette er en god øving. Det er også veldig attraktivt for studentene å ha muligheten til å vinne 10 000 kr til utviklingen av deres oppstartsbedrift, sier Kristian Romen fra Solan Linjeforening ved NTNU Entreprenørskole.
For studentene representerer samarbeidet med T:lab langt mer enn bare en konkurranse. Romen understreker den kompetansen og nettverket studentene får tilgang til:
– Samarbeidet betyr veldig mye for oss, da T:lab har enormt mye kompetanse og et sterkt nettverk. Dette har vært et samarbeid over flere år som virkelig bærer frukter. Dette kan vi for eksempel se i Normi, en tidligere oppstartsbedrift fra Entreprenørskolen, som nylig fikk en investering av T:lab Capital.


Turnip vant med innovativ løsning for byggebransjen
Studentene presenterte flere lovende forretningsideer, men det var Turnip som imponerte juryen mest og stakk av med seieren.
Turnip har utviklet en løsning som adresserer et velkjent problem i byggebransjen – gjentakelsen av de samme feilene på grunn av manglende systemer for avvikshåndtering og erfaringsoverføring.
– Vi i Turnip ønsker å levere en samlet bransjeinnsikt i typiske fallgruver til rådgivende ingeniører. Dette sikrer omdømme og kvalitet på prosjekter, samtidig som det sparer tid, penger, og ressurser, forklarer teamet bestående av Brage Haugli, Elise Anfinsen, Alexandra Marie Høye og Elias Ward Heimdahl.
Problemet de løser er at byggebransjen gjentatte ganger gjør de samme feilene fordi det mangler effektive systemer for avvikshåndtering og erfaringsoverføring. Bedrifter opererer isolert og sliter både med å koble tidligere avvik på nye oppdrag, og med å lære av hverandre.
– Vi jobber med mange forskjellige spennende ideer, som bærekraftig matproduksjon, automatisering av saksbehandling, redningsutstyr i skred, beredskapsmat, verktøy til boligoppussing, energistyringssystem og inspeksjonsroboter, forteller Romen om mangfoldet av prosjekter ved Entreprenørskolen.
Erfarne veiledere gir verdifulle tilbakemeldinger
Anne Peggy Møller, inkubatorleder i T:lab mener at tilbakemeldingene studentene får er minst like verdifulle som pengepremien:
– Vi i T:lab og 6AM jobber tett på entreprenørstudentene ved NTNU. Vi møtes flere ganger i året. Studentene får får testet ut sin pitch og forretningsidé. Beste pitch vinner en premie, men den virkelige verdien ligger i våre tilbakemeldinger og refleksjoner som de unge gründerne får med seg. Vi er utrolig glade for det gode samarbeidet vi har med Solan Linjeforening, og det er alltid like spennende å bli kjent med og bistå de nye gründerselskapene som kommer ut fra NTNU Entreprenørskolen, sier Møller.
























