Innovatører, forskere og investorer møtes i Steinkjer for sjette år på rad når AgriTech Nordic-konferansen arrangeres 20.-21.september. Eksperter fra både Japan og Nederland kommer når fremtidens landbruksteknologi skal utvikles. Målet til konferansen er å gi flere bedrifter muligheter i det globale markedet.
– Steinkjer er et midtpunkt for teknologisk utvikling i landbruket nasjonalt, og vi i T:lab har lang erfaring med å hjelpe gründere til å finne både rett kompetanse og finansiering. Vi så behovet for en møteplass der oppstartsbedrifter, investorer og forskningsmiljø møtes, med mål om å få norsk landbruksteknologi ut til et internasjonalt marked. Nå arrangerer vi AgriTech Nordic for sjette gang, og vi har blitt landets største møteplass for oppstartsbedrifter innen agritech, sier daglig leder Håvard Belbo i T:lab.
Besøk fra Nederland og Japan
AgriTech Nordic har som mål å skape en arena hvor de fremste ekspertene på ulike fagfelt treffer hverandre, for å styrke økosystemet for bærekraftige innovasjoner innen matproduksjon i Norden. I tillegg kommer både forskere og bedrifter for å pitche sine prosjekter og forretningsideer.
– I år er vi spesielt begeistret for å ha Erik Pekkeriet fra Wageningen University and Research i Nederland med oss. Han er en av verdens fremste eksperter på robotisering i matproduksjon, og representerer kanskje enda viktigere, det verdensledende miljøet i Wageningen. I tillegg får vi besøk helt fra Japan. Forretningsutvikler Miho Tanaka fra Hokkaido University gleder seg til å bli kjent med det nordiske agritech-miljøet, sier prosjektleder Edvard Iversen i AgriTech Nordic, som mener at Norge ligger i front i utviklingen av landbruksteknologi.
– Mange gründere innen agritech er klare for å ta steget ut i verden. Agritech Nordic er landets eneste konferanse i sitt slag, og er dermed en betydningsfull møteplass for investorer, gründere, innovasjonsmiljø og ny teknologi. Vi gleder oss til å ta imot både nasjonale og internasjonale gjester her i Steinkjer, sier Iversen.
Eksport av teknologi er et satsingsområde
Innovasjon Norge Trøndelag mener konferansen spiller en viktig rolle for å stimulere lokale ideer innen landbruksteknologi, slik at de kan ta steget ut i det internasjonale markedet.
– Agritech Nordic har etablert en internasjonal møteplass der gründere kan møte investorer og etablerte næringsaktører innen biobaserte næringer, for å akselerere den teknologiske utviklingen – noe de har lyktes med, sier avdelingsleder Ailin Wigelius ved Innovasjon Norge Trøndelag.
Starter med techsafari på Malm og Mære
– På TechSafari møter deltakerne bedrifter og techselskap med «støvlene på». Vi er spesielt glade for å kunne vise fram Malm industripark, som er midt i en spennende utvikling mot en stor industrisymbiose. På kvelden skal vi bli inspirert av blant annet Matt C Smith. Som en karismatisk taler vil han lære oss hvordan vi tiltrekker oss investorer, og det kommer også masse god kompetanse på hvordan å bygge gode eksportbedrifter, sier Iversen.
Muligheter i Ukraina
Det norsk-ukrainske handelskammeret kommer også til Steinkjer for å vise hvilke forretningsmuligheter bedrifter har i forbindelse med gjenoppbyggingen av Ukraina.
– På den andre dagen har vi hovedkonferansen. Her kan deltakerne også velge mellom ulike tema i parallellsesjoner. Vi samarbeider med mange solide partnere, som bidrar med høy kvalitet på innholdet. Dette inkluderer blant annet mulighetene i bruken av kunstig intelligens og Azure, samt hvilke muligheter gjenoppbyggingen av Ukraina gir agritech-bedrifter, sier Iversen.
AgriTech Nordic 2023
- Norges eneste internasjonale agritech-konferanse
- Arrangeres for sjette år på rad i Steinkjer
- Over 40 norske og utenlandske bedrifter er utstillere
- Åtte investormiljø deltar
- TechSafari på Malm industripark og Mære Landbruksskole 20.9
- Elleve oppstartsbedrifter, seks etablerte bedrifter og to forskningsinstitusjoner presenterer sine ideer og prosjekter på TechSafari Mære.
- Industriell symbiose på Malm industripark med fem bedrifter som presenterer seg
- Konferanse 21.9 på InnoCamp i Steinkjer med syv parallellsesjoner. Microsoft, Ukrainian Chamber of Commerce, Agritech Cluster, WoodWorks! Cluster, Nord university, Mære og Val videregående skole.
- Innovators Night 20.9 – gründere møter investorer og mentorer
- Celebration Night 21.9 med konferansemiddag på Steinkjer kulturhus