T:lab har siden 2017 bygget et av Nordens sterkeste agritech-økosystem sammen med våre nasjonale og internasjonale partnere. T:lab står bak konferansen AgriTech Nordic, og er partner i AgriFoodTech Norway.
Dette gjør vi:
AgriTech Nordic: Nordens største agritech-konferanse for startups og investorer
AgriFoodTech Norway: Et samarbeid mellom landets ledende inkubatorer innen agritech, som hjelper de mest lovende norske selskapene innen agrifoodtech med kapitalinnhenting, testing og eksport
Politisk påvirkning: Stortinget vedtok enstemmig i mai 2025 at regjeringen må lage en nasjonal agritech-strategi, basert på vårt arbeid. Les saken
Testfasiliteter: Omfattende nettverk for validering av agritech-løsninger
Internasjonal kobling: EU-finansieringsløp, internasjonalt investornettverk og globale partnerskap
Presisjonsjordbruk (GPS, droner, sensorer)
Smarte maskiner (automasjon og robotisering)
Dataanalyse (beslutningsstøtte for bønder)
Vertikal dyrking (urban farming-løsninger)
Bioteknologi (planteforbedring og jordhelse)
Landbasert oppdrett
Foredlingsteknologi
TechSafari Vertical Farming by Avisomo 22.oktober KL.10-12
For innovators and investors. 22. oktober på Mesh i Oslo, kl. 14-17.30
We start the day with TechSafari at 10am.
Program 22.oktober 2025, Mesh - Oslo:
2024-resultater:
[Meld deg på] → agritechnordic.com
Landslaget for norsk agritech-eksport
Nasjonalt samarbeid for å skape en ny norsk eksportindustri verdt 700 milliarder dollar innen 2027.
Medlemsfordeler:
2024-resultater:
T:lab tilbyr tilgang til omfattende testfasiliteter for agritech-bedrifter gjennom vårt nettverk av partnere. Vi hjelper også med å søke forskningsmidler for produktvalidering.
Test og valider agritech-løsninger i reelle forhold.
T:lab samarbeider tett med Grønt kompetansesenter på Mære landbruksskole og Skjetlein videregående skole. Disse to skolene disponerer Norges største testarena innen landbruk. I tillegg har de et stort nettverk med fremoverlente bønder i ulike produksjoner som mer enn gjerne tester ut produkter som kan bidra positivt i deres hverdag.
For å få oversikt over hvilke produksjoner og fasiliteter som finnes på Mære og Skjetlein kan du lese mer på nullutslippsgaarden.no.
Like ved Mære landbruksskole har også Nibio forsøksgården Tuv med 350 dekar jord, der de blant annet har forsøksfelt på korn og gress. I tillegg leier de driftsbygningen. Her har de blant annet etablert et pilotanlegg på en proteinfabrikk der de gjør forsøk på grovfôr (bioraffinering).
Kontaktperson: Stasjonsleder Solveig Skjei Knudtsen, solveig.knudtsen@nibio.no, 932 24 039
Nord Universitet og NIBIO samarbeider om et forskningslaboratorium i Steinkjer. Denne laben stod ferdig høsten 2021 og muliggjør forskning på flere nivåer. Her er det blant annet mulig å ekstrahere DNA/RNA, analysere ved hjelp av PCR og Western Blott, dyrke frem cellelinjer og gjøre fiberanalyser av nye fôrkilder. Laben har også egne klimarom med skap hvor man kan simulere spesielle vekstforhold for å se hvordan våre planter og trær håndterer fremtidens klima.
Kontaktperson: Overingeniør Guri Molden Kaldahl, guri.m.kaldahl@nord.no, 971 96 428
Norsk katapult er en ordning med nasjonale sentre som tilbyr fasiliteter, utstyr og kompetanse. Katapultsentre gjør det enklere for innovative bedrifter å utvikle prototyper, teste, visualisere og simulere. Dette gjør veien fra konseptstadiet til markedsintroduksjon enklere for norsk industri.
Les mer om Norsk katapult
Vil du teste og validere din teknologi eller løsning innen landbruk? Vi tilbyr en strukturert prosess som tar deg hele veien fra idé til markedsklar løsning.
Hva skal testes og valideres?
Vi bistår i søknadsprosessen
Finn riktig testmiljø for ditt produkt
Sesongtilpasning og tidsramme
Med våre partnere og deres ekspertise
Tilbakemelding fra praktikere og fagpersoner
Statistisk analyse og vitenskapelig rapport sammen med partnere