Norsk teknologi står i frontlinjen for å bidra til bærekraftige matsystemer. Nå skal T:lab og landets ledende inkubatorer forene krefter nasjonalt, for å gi agrifoodtech-bedrifter et solid løft mot internasjonal suksess. Satsingen heter AgriFoodTech Norway, og har som mål å skape en ny norsk eksportindustri.
– Vi har lenge sett behovet, og da vi i 2017 bestemte at AgriTech skulle være et av våre satsingsområder i T:lab, var det først og fremst basert på våre regionale fortrinn. Ved å samle ressursene nasjonalt, ønsker vi å akselerere utviklingen av norsk agrifoodtech og posisjonere det som en betydelig aktør internasjonalt. Vi er svært fornøyd med å ha fått til et nasjonalt samarbeid med Klosser Innovasjon, Aggrator og NCE Heidner Biocluster, sier daglig leder Håvard Belbo i T:lab.
Det ligger store markedsmuligheter i eksport av norsk landbruksteknologi. I følge Siva viser ulike analyser at det totale markedet kan være verdt nærmere 700 milliarder dollar innen 2027.
Flere selskaper vil lykkes
– Norskutviklet teknologi er en del av løsningen for å produsere bærekraftig mat og samtidig bygge en ny eksportindustri. Vi har bedrifter med unik kompetanse og spennende teknologi, men skal vi lykkes med å ta norsk landbruksteknologi ut i verden må de ha hjelp til skalering og internasjonalisering. En felles satsing med ledende klynger og Siva-inkubatorer skaper spennende muligheter, og vil bidra til at flere selskapet lykkes kommersielt, sier Kristin Eriksen, direktør Innovasjon i Siva.
Frank Larsen, administrerende direktør i Klosser Innovasjon sier at landslaget skal bidra til å bygge en prestasjonskultur slik at bedriftene kan lykkes internasjonalt.
– Dette må vi gjøre sammen med virkemiddelapparatet spesielt Innovasjon Norge. Vi ønsker å få med alle bedrifter både nye og etablerte på en slik satsing. Men sportsmetaforen må ikke misforstås til at vi skal drive med landslagsuttak. Det er markedet som vil plukke vinnerne innen agrifoodtech, sier Larsen.
Ta kontakt
Innovasjonsselskapene skal hovedsaklig ha fokus på bedrifter i sine fylker for å bygge gode regionlag, som et grunnlag for et landslag. Innovasjonsselskap i andre fylker er invitert med på satsingen.
Les mer om T:lab og AgriTech-satsingen her.
– Vi vil gjerne komme i kontakt med teknologibedrifter med internasjonale ambisjoner. Vi bruker metaforen landslag for å skape stolthet, og for at vi skal ha det gøy når vi jobber sammen, sier Edvard Iversen i T:lab, som er kontaktperson for landslaget.
Ta kontakt med AgriFoodTech Norway
Edvard Iversen
Prosjektleder AgriTech Nordic. Epost: edvard@tlab.no. Tlf. 909 67 939
Våre samarbeidspartnere