Nordic Edge har offisielt sluttet seg til AgriFoodTech Norway, det nasjonale nettverket som arbeider for å fremme norsk mat- og landbruksteknologi på verdensmarkedet. Samarbeidet styrker den strategiske alliansen mellom landets ledende innovasjonsmiljøer innen landbruksteknologi og markerer et viktig skritt for å samle norske krefter på feltet.
AgriFoodTech Norway består nå av innovasjonsmiljøene NCE Heidner Biocluster, Aggrator, T:lab, Klosser Innovation og Nordic Edge. AgriFoodTech Norway arbeider målrettet for å styrke Norges posisjon som eksportør av bærekraftige løsninger for fremtidens matproduksjon.
– Nå kan vi bygge bro mellom nasjonal innovasjon og internasjonale markeder, og vi kan bedre hjelpe våre medlemmer med å nå sitt fulle potensial – med bedre finansieringsmuligheter, sterkere strategiske partnerskap og raskere tilgang til nye eksportmarkeder, sier Gunnar Crawford, leder for Agritech Cluster i Nordic Edge, som også har blitt med i EIT Food.
Styrket nasjonalt samarbeid
Samarbeidet i AgriFoodTech Norway representerer nå en konsolidering av ledende norske krefter innen landbruksteknologi.
– At Nordic Edge nå blir en del av AgriFoodTech Norway styrker vår felles evne til å løfte norsk landbruksteknologi ut i verden. Dette gir en enda sterkere plattform for å hjelpe våre bedrifter til å nå internasjonale markeder, sier daglig leder Håvard Belbo i T:lab.
Fokus på bærekraftig teknologi
AgriFoodTech Norway har som mål å bidra til at norske teknologiløsninger innen landbruk og mat når et internasjonalt marked, gjennom å tilby agritechbedrifter ekspertise innen finansiering, eksport og internasjonalt nettverk.
Nordic Edge, som i 2023 utvidet sitt strategiske fokus fra Smart Cities til også å inkludere landbruksteknologi, bringer verdifull kompetanse til nettverket. Deres visjon om “Å fremme en smartere og grønnere morgendag” samsvarer godt med AgriFoodTech Norway sin målsetting.
Med denne nye konstellasjonen er det forventet at norsk landbruksteknologi vil stå sterkere rustet til å ta en ledende posisjon i den globale omstillingen mot mer bærekraftig matproduksjon.
