Trøndelagsmøtet, som i år handler om gründerskap, har plukket ut ni trønderske gründere som skal konkurrere om 50 000 kroner. Hele fire av de ni gründerne jobber sammen med oss i Kunnskapsparken.

Ellen Loxley fra Lykkelig som liten, Hanne Rentsch Ersdal fra Naviaq, Arnt Einar Bardal fra Faun Tre AS og Borgar Ness fra Actiomove AS er alle tilknyttet Kunnskapsparken Nord-Trøndelag.

– Dette er dyktige gründere som viser at det gror godt i Kunnskapsparken, sier daglig leder Håvard Belbo. – Det har vært en kraftig aktivitetsvekst det siste året, og det er et veldig trykk om dagen. Vi har på kort tid blitt den største inkubatoren i Trøndelag.

Gründerne får 90 sekunder til å presentere konseptet sitt, og deltakerne på Trøndelagsmøtet stemmer frem finalistene ved hjelp av spillplattformen Kahoot! Deretter trer en jury sammen for å kåre en vinner. Prisen deles ut av utenriksminister Børge Brende under festmiddagen torsdag kveld.

– Vi gleder oss til å se gründerne i aksjon på scenen – og holder selvfølgelig en liten knapp på at en av våre stikker av med førstepremien, sier Belbo. – Uansett hvem som vinner, er dette en flott eksponering av gründermiljøet i Trøndelag. Heia den som vinner!

Lykkelig som liten og Kunnskapsparken
En av gründerne som skal konkurrere om 50 000 kroner er Ellen Loxley fra Lykkelig som liten. Her sammen med Kjetil Engan, Håvard Belbo og Severin Helset fra Kunnskapsparken.